پیش‌بینی بازار ارز بازگشت به نرخ تعادلی است/ تاثیر تجارب قبلی بر محدود شدن نوسانات قیمتی

عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) گفت: پیش‌بینی بازار در شرایط فعلی این است که سطح تنش در منطقه اثر آنچنانی در بازار ارز نخواهد داشت و نرخ ارز به تعادل خود برمی‌گردد.

به گزارش روز شنبه اگزیم نیوز، کامران ندری در خصوص نوسانات اخیر بازار ارز پس از شهادت اسماعیل هنیه؛ رهبر سیاسی حماس در تهران، اظهار داشت: پیش‌بینی بازار در شرایط فعلی این است که سطح درگیری و تنش در منطقه اثر آنچنانی در بازار ارز نخواهد داشت و نرخ ارز به تعادل خود برمی‌گردد. بازار متناسب با این پیش‌بینی واکنش نشان داده و به همین دلیل نوسانات فعلی محدود است. همچنین تجارب قبلی در مواجهه با حوادث سیاسی و تنش‌ها موجب شده که پاسخ بازار به اتفاقات سیاسی در بازار ارز محدود شود.
وی با بیان اینکه بنظر می‌رسد واکنش ایران به این مسئله نیز منجر به یک درگیری گسترده و جنگ نشود، گفت: به همین خاطر است که نرخ ارز در روزهای اخیر افزایش زیادی نداشته و نوسانات آن محدود بوده به طوری که حتی پیش‌بینی می‌شود پاسخ ایران به این مسئله نیز اثر زیادی بر نرخ ارز نداشته باشد.
عضو هیات علمی دانشگاه امام صادق (ع) با اشاره به نقش بانک مرکزی در آرامش بازار ارز، افزود: با توجه به اینکه انتظارات بازار عقلایی است و احتمال خطا در این پیش‌بینی بالا نیست، نرخ دلار به محدود تعادلی بازمی‌گردد و با توجه به شرایط موجود به‌نظر می‌رسد که بانک مرکزی نیاز آنچنانی به مداخله در بازار ارز ندارد.
وی در پایان تاکید کرد: بانک مرکزی با تامین مناسب ارز می‌تواند از نوسانات بازار ارز جلوگیری کند و افزایش سرعت تخصیص و تامین ارز منجر به حفظ نرخ ارز در محدوده تعادلی می‌شود و مانع نوسان بازار ارز خواهد بود.

** بازار ارز به‌خوبی مدیریت و پیش‌ببنی‌پذیر شده است

یک تحلیلگر مسائل اقتصادی دیگر نیز علت اینکه اتفاق خاصی در بازار ارز نیفتاده را دستاورد های دولت سیزدهم در حوزه‌های مختلف و افزایش ذخایر ارز و عرضه ارز توسط بانک مرکزی عنوان و تصریح کرد: اگر اتفاقی همچون شهادت اسماعیل هنیه در پنج سال گذشته رخ داده بود، می‌توانست بمبی در فضای ارزی کشور باشد اما اکنون با اتفاقات متعدد خارجی و سیاسی، بازار به ثبات رسیده است.

حسن حسنخانی ادامه داد: علت اینکه در حال حاضر اتفاق خاصی در بازار ارز رخ نداد دستاوردهای هزار و بیست روز فعالیت دولت سیزدهم در حوزه‌های مختلف و افزایش معنادار ذخایر ارزی بانک مرکزی بوده است زیرا غفلت راهبردی دوره قبل و آویزان شدن مسائل مهم کشور به راه‌حل‎‌های خارجی در دولت شهید رئیسی از بین رفت.
این تحلیلگر مسائل اقتصادی افزود: پیوستن به بریکس، توسعه روابط مالی با روسیه و اتصال شبکه‌های پرداخت، عضویت در شانگ‌های و اتحادیه اوراسیا، افزایش حجم تجارت با کشورهای همسایه، افزایش فروش نفت و درآمدهای ارزی دستاوردهایی است که منجر به حفظ ثبات بازار ارز شده است.
وی گفت در دولت شهید رئیسی با تدبیر خوب و ابزارهای مناسب و در خلال هماهنگی دولت و بانک مرکزی بازار ارز به خوبی مدیریت و پیش‌بینی‌پذیر شده است.

کد خبر 75164

برچسب‌ها

نظر شما

شما در حال پاسخ به نظر «» هستید.
  • نظرات حاوی توهین و هرگونه نسبت ناروا به اشخاص حقیقی و حقوقی منتشر نمی‌شود.
  • نظراتی که غیر از زبان فارسی یا غیر مرتبط با خبر باشد منتشر نمی‌شود.
  • 1 + 10 =